Best under press?

Hvem arbeider best under press? I følge nye NAV er det alle.
Noen trenger luft under vingene, andre sover godt på store puter.
Noen vil aldri kunne jobbe igjen, for de fleste er jobb et mål.
Hva skal til for å få folk i jobb - press eller ro?

Diskutèr gjerne dette videre her

1 kommentar:

Anonym sa...

Press eller ro?

Uansett hvordan vi vrir og vender vil det vel alltid være de mennesker vi kaller for "unnaslutrere", som ikke gidder å jobbe. Hvordan motivere disse tilbake i jobb, er og blir en stor utfordring i det lange løp. Noen er bare ikke interessert i deltagelse, og 'spiller' syk.

Rujuen.

Når det er sagt, kan det i tilfeller bli vanskelig for dem som virkelig har behov for ro i sitt dagligevirke og ikke har ork til å bidra i ett arbeid. Spekulasjoner om vedkommende er så syk at h*an ikke kan jobbe, kan fort bli et faktum og kan møte skepsis fra saksbehandlere. Jeg tror uansett at den viktigste motivasjon er at bruker får møte profesjonelle i en trygg ansikt til ansikt relasjon. Mange brukere har hevdet hvordan de føler seg oversett, misstrodd og som en byrde ved møte med saksbehandlere/servicetorg, noe som ikke vil gjøre situasjonen for den enkelte lettere. Mennesker som sliter og trenger ro, bør i stor grad slippe ett system som presser på enda mer.Mange forteller at det er presset rundt som gjør at de ikke klarer å bli motivert da de fra før har for mye som henger over dem og tynger dem. Er det nå ikke slik at det er en selv som vet best hvordan hverdagen er og hva som sliter være seg fysisk eller psykisk?

Tror de fleste som sliter og ikke orker har et ønske om å ville jobbe. hvis de kunne byttet ut de delene som 'verker' med noe mer 'friskt' vil jeg tro de fleste ville tatt i mot dette med åpne armer.

Press = null motivasjon (man må ville selv)
Ro = Motivasjon.